Lamellgardiner kan liknas vid persienner med skillnaden att de hänger vertikalt istället för horisontellt, och att stängerna är bra mycket större än i vanliga persienner. Fördelen med denna typ av gardiner är att man enkelt kan skydda fönstren från både solljus och insyn. Av denna anledning har de blivit mycket populära i olika slags kontorslandskap, där man inte sällan önskar att både kunna visa upp sitt fina kontor eller hemtrevliga konferensrum och att kunna erbjuda de anställda insynsskydd på kontoret då de önskar. Samma gäller för konferens och mötesrum, där man önskar att ha en öppen och transparent tillvaro, men även möjligheten att erbjuda avskildhet vid kundmöten och andra affärskontakter. På grund av lamellgardinernas uppkomst har kontoren kunnat moderniseras i så stor mån att det är alltmer sällan utgörs av faktiska väggar och i allt större utsträckning består av glas. På så sätt har man kommit ifrån bilden av kontoret från att vara tråkiga små boxar och istället kunna erbjuda en känsla av exklusivitet. Sammanfattat har Lamellgardiner för kontorsmiljön inneburit en markant förbättring då även anställda blir mer produktiva av att jobba i en bättre miljö på grund av att det utstrålar uppskattning från arbetsgivarens sida.

Rekommenderade företag i Malmö
Lyxpersienn
Markisen Från Arlöv
Rullgardin hos Mairo

Nisch mot privatkunder
Det är givetvis inte bara kontor som har användning av lamellgardiner, marknaden för privatpersoner är inte oviktig. De företag som nischat sig mot privatkunder har insett möjligheten att låta lamellgardiner vara ett viktigt inslag i den övriga inredningen, och har därför utvecklat en uppsjö olika modeller som skiljer sig åt i allt från bredd, höjd och olika tygsorter. När företag ofta väljer ganska neutrala färger och tyger önskar privatpersoner ofta en mer lyxigare variant. För denna målgrupp finns det därför en hel uppsjö olika alternativ av färger och tygkvalitet. En del kunder önskar säsongvariation av sina gardiner och beställer därför ett antal olika uppsättningar på en gång. En del företag bedriver även beställningsverksamhet, vilket innebär att kunden själv tar fram instruktioner och önskemål angående sina gardiner som företaget därefter producerar och levererar.

Lamellgardiners funktion och vad man bör tänka på
Denna typ av gardiner passar helt klart bäst till större fönster, helst till fönster som sträcker sig helt mellan golv och tak. Det fiffiga med dem är att man enkelt både kan dra fram och tillbaka dem från ursprungspositionen i sidan av fönstret.
Gardinerna hänger längs en skena och flyttas genom att man drar i ett kulsnöre. Det finns också de modeller som drivs av en elmotor, vilket innebär att man kan styra dem via fjärrkontroll. Detta är vanligast på kontor där gardinerna täcker stora fönsterytor. Företag som producerar och säljer lamellgardiner sysslar oftast även med andra typer av persienner, gardiner och markiser. Detta för att kunna erbjuda en stor mängd olika kunder helhetslösningar. Det är sällan endast en typ av gardiner eller persienner tillgodoser kundens samtliga behov, varför det är viktigt att kunna erbjuda många olika alternativ. Det finns däremot företag i branschen som valt att nischa in sig på att producera lamellgardiner av mycket hög kvalitet och med en specifik standard på tygerna. Kundgruppen för dessa företag är de som önskar extra hög kvalitet och inte har något emot att lägga lite extra för att få det precis som de önskar. Kunderna i detta fall kan vara allt från företag med stor inredningsbudget till privatkunder som är inredningsfantaster.
När man står inför valet att införskaffa lamellgardiner finns det en hel del saker att ta i beaktning. Av denna anledning kan det därför vara lätt att komma lite vilse bland alla alternativ som erbjuds. Det bästa man kan göra är att ta mått för de fönster man önskar montera lamellgardinerna i och därefter rådfråga en leverantör som finns i hela landet, bland annat i Malmö.